100 socialdemokrater inspirerades på Öland inför valet 2018

I helgen träffades över 100 socialdemokrater från hela Kalmar län på Öland och Ekerum. – Vi har haft två fantastiska dagar med våra mest aktiva förtroendevalda. På Öland har vi lagt grunden för nästa års valrörelse. Vi har diskuterat ledarskap, hur vi ska utveckla den svenska modellen och hur vi ska bli ännu bättre på kommunikationen med väljarna, säger Anders Henriksson, distriktsordförande.

Valet att lägga samlingen på Öland var naturligt menar ombudsmannen Gunilla Johansson från Runsten: 

– Öland och Borgholm är ett gott exempel där vi socialdemokrater verkligen har förnyat oss och fått ett ökat väljarstöd. I Borgholm leder vi kommunens sedan förra valet och i Mörbylånga har vi föryngrat laguppställningen och värvat en delvis ny generation till partiet. I nästa val kommer vi att leda hela ön, i båda kommunerna. Det är jag övertygad om, säger Gunilla Johansson. 

Socialdemokraternas utvecklingsdagar inleddes med en inspirerande föreläsning med Jim Thuresson, förbundskapten i basket under 25 år. Han pratade om att bygga självförtroende, ett ha ett positivt ledarskap och skapa mentala bilder för vart man vill. – Det är viktigt med att ge beröm, att ge positiva signaler och att bry sig om varandra, sa Jim.

– Idrotten har mycket att lära ut till oss i politiken. Jag tar särskilt fasta på hans budskap om att ha en positiv inställning i allt man gör. Det känns särskilt viktigt i en tid då framtidsoptimismen minskar och nationalismen växer. Att då få människor att känna att politiska förändringar verkligen är möjliga och att vi tillsammans kan skapa ett bättre samhälle är oerhört viktigt, säger Anders Henriksson.

Under de två dagarna diskuterades också styrelsernas roll i föreningarna och hur partiet kan bli bättre på kommunikation. Deltagarna fick också lära sig om att kampanja i sociala medier, hur lokaljournalistiken fungerar och olika metoder för att samtala med väljarna i den kommande valrörelsen. Seminarierna leddes av bland andra Jussi Gröhn, LO, Laila Naraghi, riksdagsledamot och Linus Hellman, utvecklingsledare. Utvecklingsdagarna arrangerades med ABF.

För ytterligare kommentarer ring Anders Henriksson 070-517 60 30 eller Gunilla Johansson 070-491 10 03. Bild för fri publicering bifogas. Motiv: Deltagare samlas vid Ekerum. Uppge fotograf: Jonas Hellberg

facebook Twitter Email