Anders Henriksson blir nytt förstanamn för S i SKL

Socialdemokraternas verkställande utskott har idag nominerat Anders Henriksson (S), regionstyrelsens ordförande i Region Kalmar, som andre vice ordförande för Sveriges kommuner och landsting (SKL). Henriksson ersätter därmed Lena Micko (S), som nyligen utsågs till civilminister.

  • Det var på många sätt ett självklart val. Anders är en av våra mest erfarna regionpolitiker och har suttit i SKL:s ledning i flera år. En av våra viktigaste prioriteringar är att stärka välfärden i landets kommuner och regioner och i det arbetet kommer Anders spela en viktig roll, säger Lena Rådström Baastad (S), Socialdemokraternas partisekreterare.
  • Jag är självklart hedrad och jag kommer ta mig an uppdraget med både entusiasm och ödmjukhet. Jag ser fram emot att få möjligheten att arbeta tillsammans med politiker från kommuner och regioner runt om i Sverige, säger Anders Henriksson.

Henriksson blir i och med detta även Socialdemokraternas gruppledare i SKL. Han utses formellt till andre vice ordförande på SKL:s styrelsesammanträde den 25:e oktober.

Kontakt:

Anders Henriksson, 070-517 60 30

Martin Rynoson, pressekreterare för Socialdemokraterna, 0725-315 526

facebook Twitter Email