ÄNTLIGEN KONGRESS!

Så kom den då äntligen – dagen kongress. Onsdagen den 3 oktober och Socialdemokraternas 41:a kongress i Göteborg öppnades med musik, med partiordförande och med massor av taggade ombud. På plats i kongressalen finns många välbekanta ansikten. Partiledare från förr som Mona Sahlin och Ingvar Carlsson på första parkett.

Trots att det är en väldigt nerskalad kongress så är det gott om människor i rörelse. Vi håller avstånd, använder handsprit och är i grunden ändå så hjärtligt glada över att få ses, prata politik och vara med partikamrater snudd på dygnet runt några dagar framöver.

Kongressen har valt presidium, rösträknare och justerare. Fastslagit dagordning och arbetsordning och tagit beslut om kongressens offentlighet. Det vi kallar formalia.

LO:s ordförande Susanna Gideonsson har talat om viktiga fackliga prioriteringar för framtiden.

För ombuden har det sedan handlat om att diskutera och formulera. Varvat med fotograferingar och intervjuer. De olika temagrupperna som förbereder beslut har träffats två timmar före middagen och två timmar efter. Ja, det innebär ju verkligen en rivstart för kongressarbetet. Klockan 21.00 återupptogs kongressen på nytt för beslut i organisationsfrågor.  

facebook Twitter Email