Distriktskongress mitt på Larmtorget i Kalmar

Under lördagen den 26 maj samlades 150 ombud från hela Kalmar län till distriktskongress. Årets sommarstad Kalmar bjöd på lite omväxlande väder, men efter regn kommer ju som bekant sol!

Många människor i Kalmar passade på att gå förbi, lyssna och samtala med en socialdemokrat. Vi värvade 50 medlemmar och hade flera hundra politiska samtal vid dörrar, på Lindsdalsdagen och på Kalmars gator. Socialminister Annika Strandhäll besökte Lindsdalsdagen och barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren knackade dörr i centrala Kalmar tillsammans med ombuden.

Under förmiddagen delades Tage Erlanders hedersmedalj ut till Kjell Henriksson, tidigare kommunalråd i Kalmar. En fin utmärkelse för långvariga insatser i socialdemokratins tjänst.

På Larmtorgets scen fick vi lyssna till både Ida Gratte och Adée som gjorde uppskattade framträdanden. Partidistriktets ordförande Anders Henriksson uttryckte att han såg det som en stor förmån att ha så talangfulla artister i Kalmar län. Båda artisterna är knutna till Länsmusiken, Kalmar läns musikstiftelse och projektet Talentcoach som syftar till att utveckla unga talanger i länet.

 

Distriktskongressen valde om Anders Henriksson som ordförande.

Övriga valda: kassör och tillika VU-ledamot: Peter Wretlund, Oskarshamn, omval

 

Tre ledamöter i VU-tillika styrelseledamöter:

Helen Nilsson, Vimmerby, omval

Gunnar Jansson, Västervik, omval

Lena Hallengren, Kalmar, omval

 

Åtta ordinarie styrelseledamöter:

Robert Rapakko, Mönsterås, omval

Johan Persson, Kalmar, omval

Martina Aronsson, Nybro, omval

Marie-Helen Ståhl, Borgholm, omval

Nermina Mizimovic, Hultsfred, omval

Emöke Bokor, Söderåkra, omval

Per-Olof Johansson, Färjestaden, omval

Jonas Erlandsson, Högsby, omval

 

Samtliga är valda ett år framåt.

facebook Twitter Email