Ny familjecentral i Mönsterås!

Socialdemokraterna i Kalmar län har länge arbetat för att det ska finnas minst en familjecentral i varje kommun i vårt avlånga län. En familjecentral är ett nära samarbete mellan kommunen och regionen. Den ska innehålla mödrahälsovård, barnhälsovård, öppen förskola och socialtjänst. Syftet ska vara inriktat mot det sociala arbetet och på en familjecentral ska det finnas barnmorskor, sjuksköterskor, förskolelärare och socionomer.

I Mönsterås kommun har man länge saknat en familjecentral men inte nu längre. Fredagen 18 januari invigde de socialdemokratiska regionråden Anders Henriksson och Yvonne Hagberg familjecentralen i Mönsterås.

Känns väldigt bra att få vara med om detta. Familjecentralen ska vara en mötesplats för barnen och deras föräldrar. Barnen ska kunna träffas och leka med varandra samtidigt som deras föräldrar möts under lite enklare förhållanden, säger Anders Henriksson.

Mönsterås kommun har väntat länge på detta. Därför är det extra glädjande att vi nu kan konstatera att Mönsterås kommun är ytterligare en kommun här i vårt län som har en egen familjecentral, säger Yvonne Hagberg.

facebook Twitter Email