Nytt uppdrag till Laila Naraghi

Utrikesminister Ann Linde har utsett riksdagsledamot Laila Naraghi till en av två svenska experter i den nordiska referensgrupp som ska bistå i arbetet med att ta fram en uppföljning till Stoltenbergrapporten.

De nordiska utrikesministrarna har beslutat att ta fram en ny rapport om det säkerhetspolitiska samarbetet mellan de nordiska länderna, som en uppföljning till den så kallade Stoltenbergrapporten som kom 2009. Islänningen Björn Bjarnason utsågs till rapportör och till sitt stöd har han en referensgrupp bestående av två experter från respektive land.

Laila Naraghi är riksdagsledamot (S) från Oskarshamn, Kalmar län. Hon är ledamot i konstitutionsutskottet och i riksdagens delegation till Natos parlamentariska församling. Innan hon tillträdde som ledamot 2016 arbetade hon som politiskt sakkunnig hos utrikesminister Margot Wallström. Dessförinnan har hon arbetat på bland annat Olof Palmes Internationella Center, forskningscentret Crismart vid Försvarshögskolan, samt Folk och Försvar. Laila Naraghi har en examen i statsvetenskap med inriktning mot krishantering och internationell samverkan från Försvarshögskolan.

Det känns både stort och hedrande att tilldelas detta uppdrag. Den nordiska gemenskapen ligger mig varmt om hjärtat. Jag minns när Stoltenbergrapporten kom 2009 och jag välkomnar att de nordiska utrikesministrarna beslutat om en uppföljning. Det är så klart väldigt intressant att få vara med i referensgruppen.

Den andra svenska experten är Annika Markovic, Sveriges ambassadör i Nederländerna.

KONTAKT: Laila Naraghi, riksdagsledamot (S), 070- 312 42 70

facebook Twitter Email