Socialdemokraterna i Kalmar län söker förste ombudsman

Vill du vara med och stärka socialdemokratin för framtiden? Tycker du att det är roligt med ett omväxlande arbete med fokus på att utveckla människor, politik och organisation? Då kan jobbet som förste ombudsman i Kalmar län vara något för dig!

Om oss
Socialdemokraterna i Kalmar län består av 12 arbetarekommuner organiserade i ett partidistrikt. Expeditionen är centralt placerat i Kalmar där partidistriktet delar lokaler med Kalmar Arbetarekommun, SSU Kalmar län samt LO. Socialdemokraterna har under många år jobbat hårt och framgångsrikt för att utveckla Kalmar län och partiet. Nu söker vi dig som vill vara med och fortsätta driva den utvecklingen samt medverka till valvinst 2026.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en förste ombudsman som ska leda partidistriktets och partiexpeditionens dagliga arbete.

Förste ombudsmannens viktigaste uppgift är att ständigt utveckla organisationen, partiet och att arbeta för att vinna val. Under 2023 kommer partidistriktets prioriterade verksamheter vara att växa i medlemsantal, studier och ledarskapsutveckling, vidareutveckla den facklig-politiska samverkan, att ge nyvalda förtroendevalda en god utbildning samt att stärka partiet och den politiska debatten.

I uppdraget ingår att ha nära relationer med arbetarekommuner, partivänner, Socialdemokraternas politiskt förtroendevalda på alla nivåer, arbetarrörelsens olika aktörer såsom fackliga organisationer, sidoorganisationer och partistyrelsen nationellt.

Som förste ombudsman ansvarar du för att stötta distriktsstyrelsen med strategisk planering, budget, arbetsmiljöfrågor som personalansvarig och att utvärdera, förbereda och leda valrörelser som valledare.

Tillsammans med övrig personal på distriktsexpeditionen och distriktsstyrelsen kommer du att arbeta med att utveckla partiet och fortsätta bygga en organisation för att vinna val. För att bygga en stark folkrörelse arbetar vi med organisationsutveckling, studier, politikutveckling, kommunikations- och opinionsarbete samt samverkar med fackliga och andra närliggande organisationer.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av politiskt och organisatoriskt ledarskap och som har goda kunskaper om socialdemokratin. Du är bra på att entusiasmera och att engagera genom ditt ledarskap liksom att samarbeta nära politiska förtroendevalda, ideella ledare och medlemmar.

Du har förmåga att leda, är strukturerad och är bra på att delegera samt kan arbeta strategiskt och långsiktigt. Du behöver kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du delar socialdemokratins värderingar och är medlem i partiet.

Vidare ser vi gärna att du har lämplig utbildning och arbetslivserfarenhet, gärna från politiskt arbete eller annat folkrörelsearbete. Du arbetar bra såväl självständigt som i grupp, och har god förmåga att skapa och hålla kontaktnät vid liv. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Om tjänsten
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid, tjänsten inleds med 6 månaders provanställning. Oreglerad arbetstid och tidvis oregelbundna arbetstider förekommer. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning. Du omfattas av kollektivavtal mellan Handelsanställdas förbund och Fremia.

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast 14 maj 2023 till e-post: kalmar.pd@socialdemokraterna.se  skriv ”Ansökan förste ombudsman” i ämnesraden. Intervjuer kommer göras löpande.

Kontaktpersoner

Anders Henriksson, distriktsordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län, tel 070-517 60 30 (lättast med en första kontakt via sms).

Gunnar Jansson, verkställande utskottet Socialdemokraterna i Kalmar län, tel. 070-240 57 93

Gunilla Johansson, nuvarande förste ombudsman Socialdemokraterna i Kalmar län, tel. 070-491 10 03

Mikael Bogsjö, Socialdemokraternas ombudsmannaförening, 072-078 83 09

facebook Twitter Email