Tack alla fantastiska valarbetare ute i Kalmar län

Vilken valrörelse vi har haft i Kalmar län!

Dörrknackningar, utdelning av frukostpåsar, flygblad på stationer, möten på stränder och badbollar som går åt som smör. För att inte tala om alla torgmöten, alla timmar på partiexpeditionen när vi har bladat i material och förberett oss. Allt kaffe som fixats och all korv vi kokt. Alla debatter.

På valdagens morgon var det många som drog på skorna, satte sig i bilen och for ut med valsedlar till vallokalerna i arla morgonstund. För att återvända några timmar senare och fylla på. Nu så här några dagar efteråt så är det både stort och smått som ska göras. Det ska förhandlas fram stabila majoriteter och det ska plockas ned valaffischer.

Sammantaget så har allt arbete gett resultat. På många håll i resten av världen har socialdemokratin gått tuffa matcher och förlorat stort. I Sverige gjorde våra valarbetare ett hårt jobb som ledde oss fram till en ren arbetsseger. Det engagemanget ska vi se till att behålla och bygga vidare på.

Här i länet hade vi som mål att samtala med 53 000 väljare före valdagen. Det målet uppnådde vi med en liten råge till och med. Hela 54 620 samtal blev det till slut.

Innan 2018 är slut så ska vi ha värvat 600 nya medlemmar. Vi är nästan framme redan. När valnatten skymde så kunde vi räkna in 577 nya medlemmar. Länets supervärvare heter Ilko Corkovic och är kommunalråd i Borgholm. Han har ensam värvat 87 nya medlemmar till partiet. Med det resultatet så är Ilko landets tredje bästa medlemsvärvare!

Tack Ilko och tack alla ni andra! På bilden ser ni Ilko i kanten tillsammans med en stor skara flitiga valarbetare i Borgholm. Tummen upp till dig också! Bilden får illustrera en mycket bra genomförd valrörelse i hela länet!

Nu påbörjar vi jobbet med att se till att välkomna alla nya medlemmar och se till att involvera var och en i det jobb som ligger framför oss under mandatperioden.

facebook Twitter Email