”Vill verkligen Centerpartiet säga nej?”

PRESSMEDDELANDE FRÅN SOCIALDEMOKRATERNA I KALMAR LÄN

Fem kommuner i Kalmar län har särskilda utmaningar och föreslås få dela på närmare 20 miljoner.

Detta är en del i Socialdemokraternas budgetförslag och det handlar förstås om pengar som betyder mycket min hemkommun Torsås, säger Björn Petersson, riksdagsledamot för (S) i Kalmar län.

Tillskottet till de fem kommunerna i länet föreslås komma årligen fram till 2024 och omfattar 300 miljoner i hela landet årligen.

-Det ges till kommuner som har speciella förutsättningar, ofta sådant som inte går att påverka, men som betyder rejäla ekonomiska utmaningar. Detta gör vi för att det är viktigt att alla medborgare ska känna att man kan få bra service i hela landet, säger Björn Petersson.

I Kalmar län så får fem kommuner dela på nästan 20 miljoner. Det är Torsås (3 101 538), Emmaboda (3 447 427), Hultsfred (4 185 025), Nybro (5 125 498) och Högsby (2 889 561).  Det fina med just detta statsbidrag är att det är upp till varje kommun att besluta var pengarna behövs bäst. Det ser väldigt olika ut i olika delar av landet och därför får kommunerna själva avgöra hur pengarna bäst gör nytta.

-Utöver detta så innehåller vårt budgetförslag en palett av landsbygdsatsningar som gör skillnad i vardagen. Det är allt ifrån satsningar på mackar och butiker till satsningar på bredband, företagande, besöksnäring och stöd till ett konkurrenskraftigt och hållbart jordbruk. Bara bra grejer för oss som vill verka och bo på landet, säger Björn Petersson.

Nu hänger allt på att s-budgetalternativet får stöd i riksdagen. Han tycker att de fyra kommunalråden i Nybro, Emmaboda, Högsby och Hultsfred ska påverka sina partikamrater i riksdagen.

-Vill verkligen Centerpartiet säga nej till så många fina satsningar, undrar Björn Petersson.

Kontakt:

Björn Petersson, riksdagsledamot, (S), 070-298 80 26

facebook Twitter Email