Fint pris till hemsjukvården i Borgholm

Under gårdagen presenterade Socialdemokraterna nyheten att modellen med hemsjukhus, så som redan genomförts i Borgholm, kommer genomföras i hela Kalmar län.

Idag gick tidningen Dagens Medicin ut med nyheten att verksamhetschefen Åke Åkesson, Borgholms hälsocentral, får motta pris för det arbete som görs. Priset, Den Mobila Vårdens pris, delas ut för andra gången och det är Region Östergötland och Linköpings universitet som står bakom.

– Jag vill verkligen gratulera Åke och hans medarbetare till priset. Det känns väldigt roligt att deras engagemang och arbete synliggörs även på detta sätt. Den nära vården kommer få allt större betydelse för patienternas trygghet i framtiden. Hälsocentralen i Borgholm ligger i framkant och vi visade upp deras arbete så sent som i vintras för både statsminister Stefan Löfven och socialminister Annika Strandhäll, säger Anders Henriksson, landstingsråd för Socialdemokraterna i Kalmar län.

Hemsjukhuset är en framgångsrik modell på samverkan mellan hälsocentral, kommunal hemsjukvård, sjukhusen och ambulansen.

facebook Twitter Email