Vill du arbeta som politisk sekreterare i ett socialdemokratiskt ”skyltfönster”?

Vi söker dig som tycker om att arbeta strategiskt med politik och som trivs med utmaningar.

Landstinget i Kalmar län har under många år varit mycket framgångsrikt. Här finns Sveriges kortaste vårdköer, de nöjdaste patienterna, en ekonomi i balans och ett ständigt fokus på förbättringsarbete och framtiden. Vi har lett majoritetsarbetet sedan 2006. Vi styr tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Landstinget i Kalmar län är utan tvekan ett föredöme, ett socialdemokratiskt ”skyltfönster” som andra inspireras av.

Landstinget i Kalmar län är länets största arbetsgivare med 7 000 medarbetare som alla arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets medborgare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, utbildning, kultur och kollektivtrafik för hela länet. Efter valet 2019 kommer Landstinget att bilda region och få ansvaret även för tillväxtfrågorna.

Som politisk sekreterare arbetar du som ett politiskt och strategiskt bollplank till landstingsråden och landstingsfullmäktiggruppen. Du tar fram underlag för debatt i landstingsfullmäktige och i massmedia. Skriver pressmeddelanden, tal och artiklar samt läser in handlingar och tar fram olika underlag, tex till interpellationssvar.
Du har daglig omvärldsbevakning och ansvar för vår kommunikationsplan och ansvarar för närvaro i sociala medier. Du har även dialog med länets massmedia och intresserade medborgare. Du arbetar även nära och är ett stöd till partidistriktet med tex information till partiorganisationen och partiets medlemmar, kampanjer mm

Vi söker dig som:
Har god förmåga att uttrycka dig i tal och Har god förmåga att tänka strategiskt och långsiktigt
Har god förmåga att skapa engagemang och vara ett stöd för förtroendevalda
Är medlem i Socialdemokraterna
Har körkort

 

Anställning
Tjänsten är heltid, enligt kollektivavtal
Tillträde 1 oktober eller efter överenskommelse

Ansökan
Du är välkommen med din ansökan senast 15 augusti 2017. Bifoga CV samt personlig brev till gunilla@socialdemokraterna.nu  Skriv ”ansökan politisk sekreterare landstinget” i ämnesraden.

Kontakt                                                                                                                                                                Anders Henriksson, ordförande Socialdemokraterna Kalmar län, Landstingsstyrelsens ordförande
070-5176030

Yvonne Hagberg, politisk samordnare majoriteten, 073-0915527

Britt Lindblad, facklig kontakt Handels, 076-8564439

 

 

facebook Twitter Email