Nu börjar arbetet med att göra Sverige starkare

Jag vill självklart börja med att rikta ett stort grattis till Lena Hallengren och posten som statsråd och chef för Socialdepartementet. Hon är en erfaren och skicklig politiker som nu får en ny utmaning att ta sig an. Det kommer hon klara alldeles utmärkt, säger Anders Henriksson, ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län.

Det har varit en lång process för att få fram en regering som kan styra Sverige de kommande fyra åren. Fredagen den 18 januari valdes Stefan Löfven till statsminister. Idag var det dags för honom att presentera hur han vill se de olika departementen organiserade och vilka de olika statsråden är.

Det har varit en svår och komplicerad process för många partier. Nu har Socialdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet nått en överenskommelse som skapar förutsättningar för att regeringen kan få igenom sin budget. En kompromiss är alltid en kompromiss. Innehållet bygger på att alla får ge och ta.

Överenskommelsen innebär att vi tar ansvar för Sverige. Den är bra för den svenska ekonomin och för välfärden. Den innebär att vi klarar av att stå upp mot populismen och de antidemokratiska krafterna.

Stefan Löfven har under hela processen haft siktet inställt på att bilda en handlingskraftig regering och nu blir det verklighet, säger Anders Henriksson.

KONTAKT: Anders Henriksson, ordförande för Socialdemokraterna i Kalmar län, 070-517 60 30

facebook Twitter Email